Moderne dijkwoning met luxe en warm interieur

Voor de elegante dijkwoning van interieurontwerpster Cindy Philips mocht Grootenboer de keuken, een wandmeubel op maat en een eettafel realiseren. Dat leverde een chique en warm ogend interieur op. ‘Het is heel gaaf geworden, met luxe materialen als natuursteen, eikenhout met beits en blanke lak, stalen deuren en bronzen details,’ zegt Corstian Grootenboer over het eindresultaat. In het onderstaande artikel, dat eerder verscheen in Art of Living Magazine, kun je meer lezen over dit prachtige project.

Normaal gesproken ontwerpt Cindy Philips de fraaiste interieurs én meubelen voor haar klanten. Ditmaal heeft ze dat voor haar eigen gezinswoning gedaan: een nieuwe woning op de locatie van een voormalige dijkwoning te midden van een beschermd dorpscentrum. Het prachtige interieur is een combinatie van rijke, chique materialen en warme gezelligheid voor het gezin met jonge kinderen. 

Ontwerp: van renovatie naar nieuwbouw

Op het perceel waar tegenwoordig deze nieuwe woning en het bijgebouw met gastenverblijf, fitness en Cindy’s Design Studio staan, stond vroeger een kleinere dijkwoning bij een veld met schapen. Cindy: “We kochten deze woning met het idee om het te renoveren, maar de tekeningen hiervoor werden niet goedgekeurd. Uiteindelijk is het een volledig nieuwe woning geworden die zowel aan onze wensen als de eisen van de gemeente voldoet. Het was de gemeente zelf die met het voorstel kwam om voor nieuwbouw te gaan, waarbij we meer woonoppervlakte konden realiseren.” Het hoofdgebouw bestaat uit twee ten op zichte van elkaar verspringende gedeeltes, zowel in hoogte als in breedte. Het zorgt ook aan de binnenzijde voor een speels effect met een split level.

Keuken en eethoek: ruimtelijk ingericht

De door Cindy ontworpen schitterende keuken bevindt zich in het lagere gedeelte van de woning, grenzend aan een terras. De keramische tegelvloer loopt door van binnen naar buiten, waardoor de woning en de tuin mooi met elkaar in verbinding staan. Dit lagere deel van de woning is ruim drie meter hoog en draagt bij aan het lichte, ruimtelijke gevoel dat Cindy en haar partner zo graag wilden voor hun nieuwe woning. Het kookeiland is voorzien van een bar-, kook- en spoelgedeelte. “Voor het werkblad heb ik gekozen voor marmer met een leather-afwerking. De kastfronten zijn van donkerbruin eikenhout en de kranen van koper, zodat je een warme uitstraling krijgt. Verder hebben we een koffiecorner met een aparte spoelbak en ook marmeren achterwand. Ernaast hebben we een heel brede oven, de professioneelste van dit merk, omdat we graag koken. We hebben dit aangevuld met een combimagnetron, twee glazen kasten voor servies en wijn en veel opbergruimte.” Aan beide zijden van de keukenwand zijn traptreden naar het hoger gelegen gedeelte van de woning. Onderdeel van Cindy’s lichtplan zijn de spotjes bij de traptreden die altijd aan zijn voor de veiligheid. Voorbij een van die trappen is, gelijkvloers met de keuken, een eethoek gemaakt met een wandbank in een velours bekleding die niet alleen chic oogt, maar ook onderhoudsvriendelijk is. De wanden zijn hier afgewerkt met een behang met print.

Zit- en loungehoek: split level

‘We wilden graag verschillende, huiselijke zitjes in onze woning. Overdag maken we dan ook veel gebruik van de wat actievere zit bij de haard naast de keuken. Als de kinderen in de tuin spelen kan ik ze bijvoorbeeld van hieruit goed zien. Als er gekookt wordt zetten we vaak de tv aan, die verborgen achter een op afstand bedienbaar paneel op de haardombouw”, licht Cindy toe. De prachtige haard heeft een ombouw van eikenhout en een natuurstenen plateau. ’s Avonds wordt de loungehoek gebruikt die via de trap bereikbaar is. De split level-etages worden gescheiden door een bronzen hekwerk dat Cindy hiervoor ontwierp. Het grafische patroon van het hek komt in een iets andere variant terug in de kussens van de bank. Deze bank is ook een ontwerp van de interieurdesigner, net als het poefje. In deze ruimte en veel andere ruimtes in de woning, is warm brons toegepast in combinatie met lichte kleuren. Dat geldt bijvoorbeeld voor de bronzen lichtknoppen en de gebrande eikenhouten vloer op deze etage die op maat is afgewerkt met een bronzen gloed. Het maatwerkwandmeubel, met tv en geïntegreerde geluidsinstallatie en verlichting, loopt speels om de hoek in de gang. Via deze gang kom je uit bij de speelkamer, maar ook bij de waskamer, hoofd- en zij-entree van het huis.

Mastersuite: hotel-allure

Op de bovenste verdieping bevinden zich vier slaapkamers en twee badkamers. De riante mastersuite met hotel-allure bestaat uit een slaapgedeelte met een bed naar Cindy’s ontwerp. Het op maat gemaakte wastafelmeubel biedt aan de ene zijde toegang tot het toilet en aan de andere zijde tot de douche. Een doucheruimte waarin maar liefst zeven verschillende douchefuncties zijn te vinden, gecombineerd met een bank afgewerkt met mozaïek. In de mastersuite staan bovendien een mooi vrijstaand bad, een kaptafel en een bank. Ook is er nog een kleedruimte met maatwerkkasten, zodat aan werkelijk al het wooncomfort wordt voldaan. Voor de kinderkamers zijn gezellige en tot de verbeelding sprekende materialen, kleuren en meubelen gebruikt. De kinderbadkamer en de toiletruimte zijn uitgerust met grote, chique marmerplaten. Ook hier is brons gebruikt voor de kranen en accessoires. Het past bij de warme sfeer van de woning waarin een selectie van rijke materialen en aardetinten steeds terugkomen.

Exterieur: voor- en achterhuis

De tuin ontwierp Cindy in samenspraak met een hovenier, rekening houdend met het beschermde dorpsgezicht. De tuin heeft verschillende niveaus: zo is de bovenzijde van de jacuzzi op hetzelfde niveau als de beneden- verdieping van het achterhuis. Het gezin heeft naast een jacuzzi de beschikking over een zwembad en meerdere terrassen bij en om het huis. Het voorhuis, dat de oorspronkelijke dijkwoning vertegenwoordigt, moest van ander materiaal en kleurgebruik zijn dan het tweede, hoger gelegen achterhuis. Zo zijn de kozijnen van het witte voorhuis van hout en bij het donkere achterhuis van aluminium. Cindy werkte voor het ontwerp van de woning nauw samen met een architecte. De bouwbegeleiding was in goede handen van Cindy’s vader, een bouwkundige die helaas recentelijk overleed. Gelukkig heeft hij nog wel kunnen meemaken hoeveel woonplezier Cindy met haar gezin ervaart in haar bijzondere woning met zelfontworpen interieur. 

Over Design Studio by Cindy Philips

In 2022 heeft Cindy Philips een nieuw concept gelanceerd. Door dit concept kan Cindy met haar team een groot publiek voorzien van een persoonlijk maatwerkinterieurplan. Cindy licht toe: “Middels de verschillende pakketopties is een high-end interieur met maatwerk nu bereikbaar voor een grotere doelgroep. Voor dit Design Studio-concept zijn we een samenwerking aangegaan met een leverancier voor maatwerkmeubilair zoals kleding- en keukenkasten en hebben wij een eigen meubellijn met banken. Klanten kunnen aan de hand van een lijst met items uit mijn collectie kiezen welke ze in het ontwerp voor hun ruimte terug willen zien. Ik maak vervolgens een digitaal ontwerp op maat dat we in mijn studio kunnen bespreken en fijnslijpen.” Cindy Philips geeft interieuradvies op meerdere vlakken: van kleurgebruik, indeling van de ruimte, verlichting, producten, meubelen tot materialen. Daarbij ontwerpt ze meubilair zoals banken en stoelen ook nog eens zelf en laat deze in eigen beheer produceren. Een nieuw concept vormt haar ontwerp voor een vast tarief voor een of meerdere ruimtes in een woning, zoals een keuken of verdieping.


© The Art of Living Magazine - fotografie: Jaro van Meerten

Cindy Philips - Interior Design, Barendrecht 
www.cindyphilips.com