Interview meubelmaker in opleiding Jesse

Jesse (2005) uit Middelharnis volgt een opleiding tot meubelmaker en werkt 4 dagen per week bij Grootenboer Keuken + Interieurbouw. “Rond de zomer hoop ik mijn diploma te hebben, ook mijn vervolgopleiding ga ik bij Corstian doen.”

Hoe ben je bij Grootenboer Keuken + Interieurbouw terecht gekomen?

“Via een neef van Corstian heb ik gesolliciteerd voor een zaterdagbaan. Toen vertelde ik over mijn opleiding tot meubelmaker aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam en kon ik ook mijn eerste BBL-stage bij hem lopen. Inmiddels loop ik alweer mijn tweede stage bij Grootenboer Keuken + Interieurbouw.”

Wat zijn je werkzaamheden?

“Alles op het gebied van interieurbouw: van kasten en keukens tot badkamermeubelen. In mijn eerste jaar twijfelde ik of ik het wel leuk vond. Maar door het leren en werken bij Corstian raakte ik overtuigd om door te gaan. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren.”

Wat leer je dan bijvoorbeeld?

“Ik leer steeds netter werken en zie mezelf verbeteren op verschillende punten. Ik word steeds sneller. Het maken van dingen in de werkplaats en het vervolgens monteren bij iemand thuis vind ik heel leuk. Mooi om het proces van ontwerp tot realisatie te zien.”

Wat voor dromen heb je voor de toekomst?

“Eerst een aantal jaar werken en veel ervaring opdoen. Daarna wil ik een eigen bedrijf starten.” Volgens Corstian moet dat helemaal goed komen: “Jesse is super gemotiveerd, zorgt voor een frisse wind en laat zich niet gek maken.”