Interview met CAD-tekenaar Paul

Paul Looij (62) uit Dirksland werkt sinds januari drie dagen in de week als tekenaar bij Grootenboer Keuken + Interieurbouw. Met zijn jarenlange ervaring geeft hij het bedrijf graag advies. “Het leukste vind ik dat ik mijn kennis kan delen met een jongere generatie.”

Hoe ben je in het vak gerold?

“Ruim 42 jaar geleden heb ik een vakopleiding gevolgd bij een technische school. Daarna ging ik aan de slag bij een bouwbedrijf en heb ik als timmerman gewerkt. Na een tussenperiode van acht jaar waarin ik ander werk deed heb ik toch weer gekozen voor het timmervak: ik begon voor mezelf als zzp’er. Dit doe ik inmiddels op een laag pitje, ongeveer één dag in de week en alleen kleine opdrachten.”

Hoe ben je bij Grootenboer Keuken + Interieurbouw terechtgekomen?

“Via een gezamenlijk contact hebben Corstian en ik elkaar leren kennen. Aangezien ik wat ouder word, heb ik begin dit jaar besloten minder fysiek timmerwerk te doen en me meer te richten op tekenwerk. Dat was precies wat Corstian zocht.”

Welke werkzaamheden doe je?

“Ik werk drie dagen in de week voor Grootenboer Keuken + Interieurbouw en houd me voornamelijk bezig met voorbereidingen en tekenwerk. Alle meubels en kasten die Corstian maakt moeten eerst uitgetekend worden. Dat doe ik in het programma Palette CAD. Ik maak constructietekeningen en stel materiaallijsten op.  Zodra dat klaar is kan Corstian mijn werk overnemen voor de fabricatie en montage.

Verder vind ik het leuk mee te denken met Corstian. Ik heb door de jaren heen heel wat werkervaring opgebouwd, daarom vind ik het leuk met Corstian mee te geven en af en toe advies te geven. Het is een jong bedrijf en ze zitten nog in de beginfase. Om daaraan bij te dragen vind ik een van de leukste dingen aan het werken voor Grootenboer Keuken + Interieurbouw.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik hoop dat ik nog lang tekenwerk kan blijven doen bij Grootenboer Keuken + Interieurbouw, want ik vind het leuk en het past goed bij mij. Wat mij betreft blijf ik het nog jaren doen.”